Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Brent Petrol Fiyatları Yükseldi: Suudi Arabistan’ın Adımı ve Gazze’deki Gelişmeler Etkili Oldu

Brent Petrol Fiyatları Yükseldi: Suudi Arabistan’ın Adımı ve Gazze’deki Gelişmeler Etkili Oldu

admin admin -
249 0

Brent Petrolün Varil Fiyatı Günü Yükselişle Tamamladı

Cuma günü 84,39 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,96 dolar seviyesinde tamamladı. Suudi Arabistan’ın ham petrol satış fiyatlarını artırması ve Gazze’de ateşkes anlaşması ihtimalinin zayıflaması bu yükselişte etkili oldu.

Suudi Arabistan, Ham Petrol Satış Fiyatlarını Artırdı

Suudi Arabistan, Asya, Kuzeybatı Avrupa ve Akdeniz bölgeleri için haziran ayı ham petrolün resmi satış fiyatını yükseltti. Bu adım, piyasalarda yaz aylarında güçlü talep beklentilerini artırdı.

Gazze’deki Gelişmeler Endişe Yarattı

Gazze’de ateşkes anlaşması ihtimalinin zayıflaması, çatışmanın kilit petrol üreticilerinin bulunduğu Orta Doğu’da daha genişleyebileceği endişelerini artırdı. İsrail ordusunun Refah kentindeki bazı mahalleleri boşaltmaya başlaması, bölgedeki gerginliği artırdı.

Ateşkes Görüşmeleri Devam Ediyor

Mısır ile Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakatıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Hamas, müzakerelerin sona erdiğini duyurdu ancak anlaşma önerisine verilen cevap hakkında bilgi vermedi.

Brent Petrol Fiyatlarındaki Teknik Değerlendirme

Brent petrolde teknik olarak 83,72 ile 84,02 dolar aralığının direnç, 82,64 ile 82,40 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar