Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Garanti Koza İnşaat AŞ’nin İflası Sonrası Mağdurların Tapuları Geri Verilmeye Başlandı

Garanti Koza İnşaat AŞ’nin İflası Sonrası Mağdurların Tapuları Geri Verilmeye Başlandı

admin admin -
327 0

Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde İpotek Krizi Çözüldü

Garanti Koza İnşaat AŞ’nin iflasının ardından yaşanan hukuki süreç sonucunda mağdurlar tapularına kavuşmaya başladı. İstanbul Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde, Akbank ile yaşanan ipotek krizinin çözüme kavuşturulmasıyla 3.500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK’ – İflas Kararı Beklenmiyordu

Ateşoğlu & Baskın Hukuk Bürosu‘nun Genel Müdürü Uğur Berk Baykal, Garanti Koza İnşaat AŞ’nin Akbank ile 3 milyar TL’lik kredi anlaşması yaptığını ve 2021’de şirket için verilen iflas kararının beklenmediğini belirtti. Baykal, bu durumun mağdurlar açısından yıkıcı olabileceğini vurgulayarak, hukuki süreçte ‘kayıt kabul’ davasına dönüşme ihtimali gördüklerini ve sürecin karara bağlandığını kaydetti.

3.500 Tapudan 1.500’ü Sahiplerine Verildi

Baykal, Kozapark Projesi’nde 5.800 tapunun 3.500’ünün müşteri tapusu olduğunu ve şu ana kadar 1.500 tapunun verildiğini belirtti. İpotek krizinin çözülmesiyle 3 bin kişinin mağduriyetinin sona erdiğini ifade etti.

Akkoza’daki Durum

Akkoza projesinde ise hukuki süreç devam ediyor. Baykal, Burgan Bank ile yapılan kredi anlaşmasının hukuki sürecinin devam ettiğini ve tapulardaki ipotek nedeniyle 380 Akkoza müşterisinin mağdur olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar