Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Emtia Piyasalarında Geçen Hafta Neler Yaşandı?

Emtia Piyasalarında Geçen Hafta Neler Yaşandı?

admin admin -
228 0

Fed’in Faiz Kararı ve Etkileri

Geçen hafta ABD’de açıklanan istihdam verileri ve Fed’in faiz kararı emtia piyasalarını etkiledi. Fed, politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutarken enflasyon hedefine ulaşılamadığını belirtti. Bu durum, emtia piyasalarında karışık bir seyire neden oldu.

Değerli Metallerdeki Dalgalanmalar

Altın, gümüş, paladyum ve platin gibi değerli metallerde geçen hafta farklı yönlere doğru değer değişimleri yaşandı. Fed’in faiz indirimine yönelik belirsizlikler altın fiyatlarını baskılarken, platin değer kazandı.

Metaller ve Enerji Grubu

Bakır, alüminyum, kurşun, nikel ve çinko gibi metallerde geçen hafta fiyatlar farklı seyirler izledi. Analistler, bakır talebinin olumlu olduğunu ve yeni zirveler görülebileceğini belirtti. Enerji grubunda ise Brent petrolde düşüş yaşanırken, doğal gaz fiyatlarında artış görüldü.

Tarım Ürünlerinde Dalgalanmalar

Tarım ürünlerinde de karışık bir seyir izlendi. Buğday, mısır, soya fasulyesi ve pirinç gibi ürünlerde fiyatlar farklı yönlere doğru hareket etti. Kakaonun yaşadığı hızlı düşüş dikkat çekerken, şeker, kahve ve pamuk fiyatları da değişkenlik gösterdi.

Kakao Fiyatlarındaki Sert Düşüş

Kakao fiyatları, arz endişelerinin azalmasıyla tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşünü yaşadı. Nijerya’daki kakao ihracatının artması arz endişelerini hafifletirken, yatırımcılara yapılan çağrılar fiyatları olumsuz etkiledi.

Analistler, emtia piyasalarında yaşanan dalgalanmanın devam edebileceğini belirtirken, gelecek dönemde arz ve talep dengelerinin fiyatları belirleyici olacağını vurguluyor.

İlgili Yazılar