Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail Saldırılarında Gazze’de En Az 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Saldırılarında Gazze’de En Az 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

admin admin -
22 0

Refah Şehri’nde Yaşanan Vahim Olay

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Refah şehrinin es-Selam Mahallesi’nde bulunan el-Behabise ailesine ait bir eve İsrail’in bombalı saldırısı sonucu en az 3 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı ve enkaz altında kalanların arandığı bildirildi. Ölen ve yaralanan Filistinlilerin Yusuf en-Neccar Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Nusayrat Mülteci Kampı’nda Acı Haber

Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlenen hava saldırısında en az 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı açıklandı. Gazze’deki hükümetin Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların El-Avde Hastanesi’ne sevk edildiği aktarıldı.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 34 bin 183 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 77 bin 143 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölen ve yaralananların çoğunun çocuk ve kadınlar olduğu vurgulandı.

Refah’a Olası Kara Saldırısı Planları

Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen Refah’a olası kara saldırısı planlarını sürdüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, saldırı için tarih belirlediğini açıkladığı ancak sonradan ertelediği iddiaları gündemde. İsrail’in bölgedeki sığınmacıları tahliye etmek amacıyla çadır kurma hazırlıklarına devam ettiği ifade edildi.

İlgili Yazılar