Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. UCL Öğrencileri İsrail İle İşbirliklerini Protesto Etti

UCL Öğrencileri İsrail İle İşbirliklerini Protesto Etti

admin admin -
34 0

UCL Öğrencileri Gower Caddesi’nde İsrail Politikalarını Protesto Etti

İngiltere’nin saygın okullarından University College London (UCL) öğrencileri, ana kampüs önünde toplanarak üniversitenin İsrail’le olan işbirliklerine karşı bir protesto düzenledi.

Eylemciler İsrail’e Mali Destek Sağlayan Şirket ve Bankalarla İşbirliğini Sonlandırılmasını İstedi

Öğrenciler ve eylemciler, UCL’nin İsrail’e mali destek sağlayan şirket ve bankalarla işbirliğini sonlandırması ve üniversitenin İsrail’in Gazze’deki savaş suçlarını kınamasını talep etti.

Polis Göstericilerin Karşı Karşıya Gelmesini Önlemeye Çalıştı

Eylem sırasında, Filistin’e destek veren eylemciler UCL önünde toplandı, karşı kaldırımda ise İsrail yanlısı gösteri düzenlendi. Polis, iki grup arasında güvenlik önlemleri alarak karşı karşıya gelmelerini engellemeye çalıştı.

Üç Kişi Gözaltına Alındı, Pankarta El Konuldu

Polis, İsrail’e destek veren bir eylemciyi durdurdu ve Filistin’e destek eylemcilerinin olduğu alana götürdü. Üç kişi gözaltına alınırken, “özgürlük” yazılı ve beyaz güvercin resmi bulunan bir pankarta da el konuldu.

ABD’deki Üniversite Eylemlerine Destek

UCL öğrencileri daha önce ABD’deki üniversitelerde Filistin’e destek eylemlerine katılarak çadır kurmuştu. Columbia Üniversitesi’nde başlayan gösterilere katılan öğrenciler, UCL’deki ana kampüs bahçesinde de benzer eylemler gerçekleştirmişti.

Goldsmiths Koleji’nde Eylem Sonlandı

Londra Üniversitesi’ne bağlı Goldsmiths Koleji’nde 5 haftadır devam eden Filistin’e destek için oturma eylemi, okul yönetiminin talepleri karşılamaya yönelik adımlar atacağını açıklamasının ardından sona erdi. Goldsmiths, Filistinli öğrencilere lisans bursu tahsis edeceğini duyurdu.

İlgili Yazılar