Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Ramazan Bayramı’nda Sınır Kapılarında Yoğun İşlem ve Kaçakçılıkla Mücadele

Ramazan Bayramı’nda Sınır Kapılarında Yoğun İşlem ve Kaçakçılıkla Mücadele

admin admin -
33 0

Sınır Kapılarında Hızlı ve Konforlu İşlemler

Bayram tatilinde sınır kapılarında giriş-çıkış yapmak isteyenler için gümrük personeli yoğun mesai harcadı. 6-14 Nisan tarihleri arasında sınır kapılarından ülkeye giriş yapan araç ve yolcu sayısı 238 bin 770 araç, 837 bin 580 yolcuya ulaştı.

Kapıkule’de En Fazla Yoğunluk

Türkiye’nin en büyük kara ve demir yolu sınır kapısı olan Kapıkule, 220 bin 16 yolcu, 72 bin 384 araç giriş-çıkışıyla en fazla yoğunluğun yaşandığı nokta oldu. Kapıkule’den giriş-çıkış yapan yolcu ve araç sayıları dikkate değerdi.

Hava ve Deniz Limanlarındaki Yoğunluk

Havalimanlarından 2 milyon 904 bin 137, deniz limanlarından ise 130 bin 893 yolcu giriş-çıkışı gerçekleşti. İstanbul Havalimanı, 757 bin 928 yolcu girişi ile en fazla yoğunluğun yaşandığı noktalar arasında yer aldı.

Kaçakçılıkla Mücadelede Başarılı Operasyonlar

Bayram tatili süresince gümrük muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 58 milyon 676 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Uyuşturucu madde ve çeşitli eşyaların yakalanmasıyla kaçakçılıkla etkin bir şekilde mücadele edildi.

Yeni teknolojik sistemlerin kullanımıyla gümrük işlemlerinin hızlanması ve güvenliği artırılması hedefleniyor. Gümrük sahalarına kurulan yerli ve milli Yarı Sabit Araç ve Konteyner Tarama Sistemleri’nin (MİLTAR) sayesinde işlem hacmi arttı ve gümrük işlemleri daha hızlı gerçekleştirildi.

İlgili Yazılar