Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Elazığ’da Çoban Bulunamıyor: Hayvancılık Tehlikede

Elazığ’da Çoban Bulunamıyor: Hayvancılık Tehlikede

admin admin -
40 0

Gençlerin Hevesi Yok, Kırsalda Kimse Kalmadı

Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, kentte 100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamadıklarını belirtti. Sezer, gençlerin bu işe hevesli olmadığını, kırsalda kimsenin kalmadığını ifade etti.

Yayla ve Meralara Ulaşım Yasak

Yaz aylarının gelmesiyle hayvancılıkla geçinen aileler ve çiftçiler, yayla ve meralara gitmeye hazırlanırken, Sezer, valilik kararıyla 1 Mayıs ve 1 Haziran arasında çevre illerdeki mera ve yaylalara yaya gidilmesinin yasaklandığını belirtti. Bu durumun hayvancılığı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Hayvancılık Tehlikede: Çoban Bulunamıyor

Sezer, hayvancılığın zor durumda olduğunu vurgulayarak, 100 bin liraya kadar çoban bulamadıklarını söyledi. Yetişmiş eleman eksikliğine dikkat çeken Sezer, devletten bu konuda destek istedi.

Yasaklar ve Mera Sorunu

Sezer, yasakların hayvancılığı olumsuz etkilediğini, mera sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek, devletin sektöre el atması gerektiğini dile getirdi.

Kırsalda İnsanları Tutmak Şart

Hayvancılığın devamı için kırsalda insanların tutulması gerektiğini belirten Sezer, çalışan eleman ve mera taleplerini iletti.

İlgili Yazılar