Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Gürcistan’da Yabancı Etki Yasası Protestoları Sürüyor

Gürcistan’da Yabancı Etki Yasası Protestoları Sürüyor

admin admin -
160 0

Göstericiler Parlamento Önünde Toplandı

Gürcistan’da hükümetin parlamentoya sunduğu “yabancı etkinin şeffaflığı” konulu yasa tasarısına karşı gösteriler devam ediyor. Parlamento binası önünde toplanan göstericiler, Gürcistan ile Avrupa Birliği (AB) bayrakları ve yasa karşıtı pankartlar taşıdı. Göstericiler daha sonra “Kaşveti” kilisesinde Paskalya ayinine katıldı.

Şota Rustaveli Caddesi Trafiğe Kapandı

Kilise önünde oluşan yoğunluk nedeniyle Şota Rustaveli Caddesi trafiğe kapandı. Göstericiler, hükümetin yasa tasarısını protesto etmek için 3 haftadır sokaklarda.

İçişleri Bakanlığı Müdahalede Bulundu

İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçleri, 1 ve 2 Mayıs’taki gösteriler sırasında parlamento binasının kapılarını kuşatmaya çalışan göstericilere müdahale etmişti. Göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilmişti.

Yasa Tasarısı İki Onaydan Geçti

İktidardaki Gürcü Hayali Partisinin sunduğu “yabancı etkinin şeffaflığı” konulu yasa tasarısı, 1 Mayıs’ta ikinci oylamadan geçti. Tasarının yasalaşması için parlamentoda 3 kez onaylanması gerekiyor. Tasarıda “yabancı bir gücün çıkarlarını gözeten organizasyon” tanımı kullanılacak.

Geçen Yıl Gösterilere Neden Olmuştu

Gürcü Hayali Partisi’nin geçen yıl sunduğu benzer yasa tasarısı, ülkede büyük protestolara neden olmuştu. Tasarı, yurt dışından fon alan kuruluşları denetlemeyi amaçlıyordu. Muhalifler ve Cumhurbaşkanı tasarının Rusya’nın etkisiyle hazırlandığını iddia etmişti. Gürcü Hayali Partisi, tepkiler üzerine tasarısını geri çekmişti.

İlgili Yazılar