Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Dışişleri Bakanlığı, İsrail Birimlerini İnsan Hakları İhlalleri Nedeniyle Sorumlu Buldu

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Birimlerini İnsan Hakları İhlalleri Nedeniyle Sorumlu Buldu

admin admin -
42 0

Dışişleri Bakanlığı, İnsan Hakları İhlalleriyle İlgili İsrail Birimlerini Değerlendirdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, ağır insan hakları ihlallerine ilişkin bireysel olaylardan 5 İsrail biriminin sorumlu olduğunu belirtti.

İsrail Birimlerinden 4’ü İhlalleri Düzeltti, 5. Birim İçin Karar Aşamasında

Patel, insan hakları ihlallerinde bulunan İsrail ordusuna ait 5 birimden 4’ünün “bu ihlalleri etkili bir şekilde düzelttiğini” söylerken, beşinci birim olan Ortodoks Netzah Yehuda taburu hakkında ABD yardımlarının askıya alınıp alınmaması konusunda karar aşamasında olduklarını paylaştı.

ABD, Silah Satışlarını Etkilenmeyeceğini Belirtti

Patel, ABD’nin birliklere yaptığı silah satışlarının durumdan etkilenmeyeceğini belirtirken, ayrıntılı bilgi vermedi. İnsan hakları ihlallerinin işlendiği, hangi birimlerin olaya karıştığı veya ne tür iyileştirme adımlarının atıldığı hakkında ayrıntı vermeyen Patel, yaşanan olayların Gazze’de değil, 7 Ekim’den önce yaşandığını belirtti.

Leahy Yasası ve İnsan Hakları İhlalleri

Patel, ABD kanunları arasında yer alan Leahy Yasası’nın, insan haklarını ihlal eden devlet ve gruplara silah satılamayacağını öngördüğünü hatırlattı. ABD Dışişleri Bakanı’nın, ihlalde bulunan birimin mensuplarını yargılama yönünde etkili adımlar attığını tespit etmesi durumunda yardımların yeniden başlatılabileceğini vurguladı.

Netzah Yehuda Taburu ve İnsan Hakları İhlalleri

Netzah Yehuda taburu, Filistin karşıtı aşırı sağcı Yahudi işgalcilerden oluşan bir tabur olarak biliniyor. İsrail ordusuna bağlı bu tabur, Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet, hak ihlali ve orantısız güç kullanımıyla suçlanıyor.

ABD Vatandaşı Filistinli Ömer Esad’ın Ölümü

12 Ocak 2022’de Batı Şeria’da ABD vatandaşı Filistinli Ömer Esad’ın gözaltına alındıktan sonra ölümüne terk edilmesi üzerine Netzah Yehuda taburu ABD’nin gündemine gelmişti. ABD, bu olayla ilgili kapsamlı bir ceza soruşturması talep etmişti.

Netzah Yehuda Taburu’nun Taşınması

Netzah Yehuda taburu, Filistinli sivillere uyguladığı şiddet olayları nedeniyle Golan Tepeleri’ne taşınmıştı. Bu tabur, İsrail ordusundaki insan hakları ihlalleriyle ilişkili birimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

İlgili Yazılar