Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Emtia Piyasasında Geçen Hafta Kararsızlık Devam Etti

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Kararsızlık Devam Etti

admin admin -
31 0

Fed’in Faiz İndirimine İlişkin Belirsizlikler

Fed’in faiz indirimine başlama zamanına ilişkin belirsizlikler, geçen hafta emtia piyasalarında kararsızlığa neden oldu. Analistler, Fed’in faiz politikalarındaki belirsizliğin varlık fiyatlamalarını etkilediğini vurguladı.

ABD Ekonomisindeki Gelişmeler

ABD’de açıklanan ilk çeyrek GSYH verilerinin beklentilerin altında kalması, stagflasyon endişelerini artırdı. Bu durum, emtia piyasalarında da belirsizliğe yol açtı. Bu hafta Fed’in faiz kararı ve Powell’ın açıklamaları yakından takip edilecek.

Değerli Metallerdeki Değişimler

Geçen hafta altın yüzde 2,3, gümüş yüzde 5,2, paladyum yüzde 6,9 değer kaybetti. Jeopolitik risklerin azalmasıyla altın fiyatları düşerken, bakır ve alüminyum fiyatlarında artışlar yaşandı.

Enerji Piyasasında Yükselişler

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,7, doğal gazın fiyatı ise yüzde 13,6 arttı. ABD’den gelen güçlü talep verileri ve ham petrol stoklarındaki düşüşler enerji piyasalarında yükselişe neden oldu.

Tarım Ürünlerindeki Dalgalanmalar

Buğdayda yüzde 9,8, mısırda yüzde 1,6 artış yaşanırken, kahve ve kakao fiyatlarında düşüşler görüldü. Ukrayna’daki saldırılar ve Brezilya’daki hava koşulları tarım ürünlerinde dalgalanmalara neden oldu.

İlgili Yazılar