Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. WCK Yönetim Kurulu Başkanı Erin Gore’dan Açıklama

WCK Yönetim Kurulu Başkanı Erin Gore’dan Açıklama

admin admin -
44 0

Erin Gore: “Gazze’deki İnsani Durum Çok Kötü”

WCK (World Central Kitchen) Yönetim Kurulu Başkanı Erin Gore, öldürülen çalışanlarının yasını tutmaya devam ettiklerini belirtirken, Gazze’deki insani durumun vahim olduğuna dikkat çekti.

Operasyon Yeniden Başlıyor

Gore, “Operasyonumuzu mümkün olduğu kadar çok sayıda insanı doyurabilmek için aynı enerji, onur ve odakla tekrar başlatıyoruz.” ifadesini kullandı. Gıdanın evrensel bir hak olduğunu vurgulayan Gore, WCK’nin 14 yıllık tarihinde Gazze’deki çalışmalarının en fazla hayat kurtaran operasyon olduğunu belirtti.

İsrail’in Özrü ve Güvence Talepleri

İsrail ordusunun saldırıyı “hata” olarak kabul ederek özür dilediğini hatırlatan Erin Gore, hala çalışanlara ilişkin güçlü güvence alamadıklarına dikkat çekti. Gore, olayla ilgili tarafsız ve uluslararası bir soruşturma talebinin devam ettiğini bildirdi.

1 Nisan’da Gazze’deki Deyr el-Belah bölgesine yapılan saldırıda WCK’nin 7 çalışanının hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Açıklamada, ölenlerin farklı ülke vatandaşları olduğu belirtilerek, saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta oldukları vurgulandı.

İlgili Yazılar