Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. GECF Raporuna Göre Küresel Doğal Gaz Üretiminde Son Durum

GECF Raporuna Göre Küresel Doğal Gaz Üretiminde Son Durum

admin admin -
36 0

GECF 2024 Raporuna Göre Küresel Doğal Gaz Üretimi Arttı

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’nun 2024 yılı doğal gaz raporuna göre, küresel doğal gaz üretimi geçen yıl önceki yıla göre %0,8 artarak 4,08 trilyon metreküpe yükseldi.

Bölgelere Göre Üretim Değişimleri

Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Asya-Pasifik bölgelerinde doğal gaz üretiminde artış yaşanırken, Avrasya ve Avrupa’da düşüş gözlendi.

Avrupa’da Doğal Gaz Üretiminde Düşüş

Avrupa’nın doğal gaz üretimi, geçen yıla göre %8,2 azalarak 214 milyar metreküpe geriledi. Norveç, Hollanda ve Birleşik Krallık’ta da üretimde düşüş yaşandı.

Türkiye’nin Doğal Gaz Üretimindeki Önemli Adımı

GECF raporunda, Türkiye’nin Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’ndan gaz üretiminin başlamasıyla yerli gaz arzını artırma ve enerji güvenliğini güçlendirme adımlarının önemine vurgu yapıldı.

Romanya ve Diğer Avrupa Ülkelerinin Stratejik Planları

Raporda, Romanya’nın Karadeniz’de gaz sahaları geliştirme planlarına ve Avrupa genelinde gaz üretim kapasitesini artırma çabalarına dikkat çekildi.

Türkiye’nin LNG İthalatındaki Azalış

Geçen yılki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatındaki düşüşe de değinilen raporda, Türkiye’nin LNG ithalatındaki azalışın nedeninin yüksek yerli gaz üretimi ve düşük tüketim olduğu belirtildi.

Alparslan Bayraktar’ın Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yaptığı açıklamalarda, Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda doğal gaz üretimini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiği ve yeni keşiflerin beklendiği ifade edildi.

İlgili Yazılar