Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu: e-Ticaretin Yönünü Belirliyor

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu: e-Ticaretin Yönünü Belirliyor

admin admin -
157 0

ETBİS ve eticaret.gov.tr: e-Ticaretin Kontrol Altında

Türkiye’de e-ticaret yapan işletmelerin kayıt altında olması ve verilerin takibi için Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu (eticaret.gov.tr) 2017’de hizmete açıldı. Sistem sayesinde 36 bin 777 işletme kayıt altına alındı ve e-ticaretin gelişiminin izlenmesi sağlandı.

Veri Paylaşımı ve Tüketici Bilinçlendirme

Platform üzerinde yer alan istatistiki veriler tüketici bilinci için paylaşılırken, vatandaşlar da e-ticaret işletmeleri hakkında bilgi edinebiliyor. Ayrıca, çevrim içi şikayet ve denetim mekanizması ile tüketicilerin sorunlarına çözüm bulunuyor.

Firmalar ve Eğitim İmkanları

ETBİS, e-ticaret yapmak isteyen firmalara 33 eğitim videosu ve 74 eğitim dokümanı sunarken, güncel haberler ve istatistikler de paylaşılıyor. Bu sayede e-ticaret alanında politika, strateji ve eylemlerin oluşturulmasına katkı sağlanıyor.

Veri Paylaşımı ve Gelişim Trendleri

Geçen yılın ilk altı ayında e-ticaret hacminde yaşanan yüzde 109,7’lik artış dikkat çekerken, sipariş adetlerinde de yüzde 20’lik bir artış yaşandı. Bu veriler sayesinde sektörün gelişim seyri izlenerek uzun vadeli politikalar oluşturuluyor.

İlgili Yazılar