Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası Görüşmeleri

İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası Görüşmeleri

admin admin -
173 0

İsrail Dışişleri Bakanı: Operasyon Askıya Alınabilir

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Kanal 12 televizyonuna yaptığı açıklamada, Hamas ile esir takası anlaşmasına varılması halinde Refah’a operasyonun askıya alınacağını belirtti.

Ana Muhalefet Liderinden Tercih Açıklaması

Ülkedeki ana muhalefet partisinin lideri Yair Lapid, aynı kanala yaptığı açıklamada, Gazze’ye saldırılara devam etme ya da esir takas anlaşması yapma arasında bir tercih yapılması gerekirse takasın seçilmesi gerektiğini söyledi.

Hamas’ın Çağrısı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, elindeki 2 İsrailli esir için “esir takası anlaşması” yapılması ve evlerine dönmeleri için hükümete çağrıda bulunduğu bir video yayınladı. Videoda, esirlerin zor şartlar altında yaşadıkları belirtilerek en kısa zamanda takas anlaşması yapılması istendi.

Gazze’deki İsrailli esirlerin yakınlarının oluşturduğu platform, esir yakınlarının onayı alındıktan sonra söz konusu videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşarak hükümete çağrıda bulundu.

Platform, hükümete, “Bağımsızlık Günü”nden önce hayatta olan esirlerin evlerine getirilmesini ve diğerleri için cenaze merasimi düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İlgili Yazılar