Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. SGK, Kayıtlı Kadın İstihdamını Destekleyen Projenin İkinci Fazını Başlatıyor

SGK, Kayıtlı Kadın İstihdamını Destekleyen Projenin İkinci Fazını Başlatıyor

admin admin -
30 0

SGK, AB Destekli Projeyle Anneleri ve Bakıcıları Desteklemeyi Hedefliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamladı. Proje kapsamında 0-36 ay arasında çocuğu olan ve istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Proje Detayları ve Hedefler

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanacak projede, çalışan annelere ayda 325 euro destek sağlanacak. Projeyle eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi hedefleniyor. Toplamda 7 bin kadının faydalanacağı projeden 3 bin 500’ü anne, 3 bin 500’ü ise bakıcı olacak.

Bakan Işıkhan’ın Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin önemine vurgu yaparak, kayıtlı istihdamın ve kayıt dışı istihdamla mücadelenin büyük bir önem taşıdığını belirtti. Kadınların istihdamda kalmalarını ve istihdama katılmalarını destekleyen projelerin yanı sıra, SGK’nin yürüttüğü birçok teşvik programı olduğunu ifade etti.

Işıkhan, projenin toplam bütçesinin 15,3 milyon euro olduğunu ve 3 büyük ilde 12 ay boyunca çalışan annelere maddi destek sağlanacağını belirtti. Proje sayesinde annelerin istihdamda kalmasının yanı sıra eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamının da teşvik edileceğini dile getirdi. Bu projeyle anneler, çocukları ve bakıcıları desteklemenin hedeflendiğini vurguladı.

İlgili Yazılar