Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Çocuklar İçin Ekonomi Kitabıyla Para Yönetimi Öğreniyorlar

Çocuklar İçin Ekonomi Kitabıyla Para Yönetimi Öğreniyorlar

admin admin -
41 0

İslam Memiş’in Tasarruf ve İsraf Konusundaki Çarpıcı Tavsiyeleri

Emtia piyasaları uzmanı ve ekonomist İslam Memiş, çocukların erken yaşta para biriktirmeye başlamasını teşvik etmek amacıyla “Çocuklar İçin Ekonomi” kitabını yayımladı. Kitap, sadece tasarruf yapmanın önemini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda günümüzdeki en büyük sorunlardan biri olan israfın önlenmesi konusunda da çocuklara rehberlik ediyor.

Kumbaralarla Para Yönetimini Öğretiyor

İslam Memiş, kitabında ebeveynlere en az 3 kumbara verme tavsiyesinde bulunarak çocuklara para yönetimi konusunda pratik öneriler sunuyor. Birinci kumbarada uzun vadeli tasarruflar için para biriktirilirken, ikinci kumbarada istenilen ürünler için birikim yapılması öneriliyor. Üçüncü kumbara ise bağış yapılacak miktar için ayrılıyor.

Çocuklar İçin Pratik Tavsiyeler

Kitabın okuyucuları, parayı tanımaktan nasıl yönetileceğini öğrenmeye ve tasarruf alışkanlıkları edinmeye kadar geniş bir yelpazede bilgi ediniyorlar. İslam Memiş, çocuklara alışveriş yapma, para hakkında bilgi alma ve banka, market gibi yerlerde oyunlar oynama gibi pratik önerilerde bulunarak ekonomi eğitimini eğlenceli hale getiriyor.

Paranın ve Emtiaların İşlevlerini Açıklıyor

Kitap, “Para nedir?” sorusundan başlayarak paranın çeşitleri, tarihi ve Türk Lirası banknotları hakkında bilgiler veriyor. Ayrıca altın ve gümüş gibi yatırım araçlarının işlevleri hakkında detaylı bilgiler sunuyor. İslam Memiş, tasarruf ve israf konularında çocuklara rehberlik ederken, öğrendiklerini oyunlar ve çizimlerle pekiştirmelerini sağlıyor.

İlgili Yazılar