Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. AK Parti Milletvekili Mustafa Varank Başkanlığında Ticaret ve Yatırım Kanunu Görüşüldü

AK Parti Milletvekili Mustafa Varank Başkanlığında Ticaret ve Yatırım Kanunu Görüşüldü

admin admin -
386 0

Mustafa Varank: Türkiye Kararlılıkla İlerliyor

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank başkanlığında toplanan komisyon, Türkiye’nin stratejik konumunu, güçlü ekonomisini, dinamik nüfusunu ve gelişmiş altyapısını vurgulayarak ülkenin uluslararası arenada aktif bir ticaret ve yatırım merkezi olma hedefine kararlılıkla ilerlediğini belirtti.

Varank: Zorlu Bir Dönem Yaşıyoruz

Varank, 2023 yılının dünya ekonomisi açısından zorlu geçtiğini ve dış ticarette salgın, Rusya-Ukrayna savaşı gibi olaylarla karşılaşılan yoğun korunmacı anlayışın dünya düzenini etkilediğini ifade etti. Bu durumun refahı olumsuz etkilediğini vurgulayan Varank, küresel ekonomi ve ticaretin hızla dönüştüğü ortamda ticaret politikalarının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Ticaret Hayatında Yeni Düzenlemeler Yapılacak

Varank, yapılan teknik değerlendirmenin ardından görüşülen kanun teklifinin ticari hayatta yaşanan gelişmelere yönelik ihtiyaç duyulan düzenlemeleri içerdiğini belirtti. Perakende ticaretin düzenlenmesinden, tüketici korunmasına, ürün güvenliğinden rekabetin korunmasına kadar birçok konuda tedbir alacaklarını söyledi.

Fiyat İstikrarı ve Enflasyonla Mücadele

Varank, piyasadaki fırsatçılar ve stokçularla mücadele edeceklerini belirterek, fiyat istikrarından taviz vermeden büyümeye odaklı adımlar atacaklarını ifade etti. Yapılacak düzenlemelerin ticaret hayatını kolaylaştıracağını ve üreticilerden çiftçilere kadar herkesi etkileyeceğini vurguladı.

Varank, vatandaşların sesine kulak vererek, vatandaşların taleplerini dikkate alacaklarını ve yeni düzenlemelerle ekonomide olumlu sonuçlar alacaklarını belirtti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise düzenleme hakkında bilgi verdiğini söyledi.

İlgili Yazılar