Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Açıkladı: Denizcilik İstatistikleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Açıkladı: Denizcilik İstatistikleri

admin admin -
33 0

Bakan Uraloğlu, Denizcilik İstatistiklerini Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ocak-Nisan dönemine ilişkin denizcilik istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı.

Nisan Ayında Limanlarda Elleçlenen Yük Miktarı

Bakan Uraloğlu, bu yılın Nisan ayında limanlarda elleçlenen yük miktarının 45 milyon 80 bin 852 ton olduğunu açıkladı. Ocak-Nisan döneminde ise limanlarda toplam 179 milyon 470 bin 869 ton yük elleçlendi.

Nisan Ayında Gerçekleşen İhracat ve İthalat Miktarları

Nisan ayında limanlarda gerçekleştirilen ihracat amaçlı yükleme miktarı bir önceki yıla göre %11,3 artarak 12 milyon 34 bin 614 ton olarak gerçekleşirken, ithalat amaçlı boşaltma miktarı %2,2 azalarak 22 milyon 360 bin 475 ton oldu.

En Fazla Yük Elleçlemesi Aliağa’da

Nisan ayında en fazla yük elleçlemesi, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı idari sınırlarında gerçekleşti. Limanlarda deniz yoluyla yapılan transit yük taşımaları 6 milyon 77 bin 466 ton olarak gerçekleşti.

En Fazla Artış Mısırda

Bakan Uraloğlu, Nisan ayında en fazla artış gösteren yük cinsinin mısır (tahıl) olduğunu belirterek, limanlardan 939 bin 312 ton mısır yük elleçlemesi yapıldığını paylaştı.

En Fazla İhracat İtalya’ya Yapıldı

Nisan ayında deniz yoluyla yapılan ihracatta en fazla yük elleçlemesi İtalya’ya yapılan taşımalarda gerçekleşirken, en fazla ithalat yük elleçlemesi Rusya’dan yapılan taşımalarda görüldü.

Konteyner ve Bayrak Bilgileri

Nisan ayında limanlarda elleçlenen konteyner miktarı 1 milyon 130 bin 706 TEU’ya ulaşırken, Türk bayraklı gemilerle taşınan yük miktarı bir önceki yıla göre %0,6 azalarak 2 milyon 367 bin 713 tona geriledi.

İlgili Yazılar