Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Ragbi nedir?

Ragbi nedir?

haber haber -
17 0

Rugby iki takım arasında oynanan bir spordur. Bu sporda oval bir top var. Topu el ve ayaklarla kontrol ederek rakibin kalesine atmayı amaçlayan bir spordur. Rugby, İngiltere hariç Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Afrika ve İrlanda gibi ülkelerde oynanan bir spordur.

Bu sporu diğer sporlardan ayıran özellikler; Gerçek şu ki, her biri güç, denge ve hız ve her şeyden önce rakibe karşı nezaket ve saygı gerektiren 15 kişilik takımlar. Zorlu bir hiltonbet giriş maçın sonunda tüm oyuncular pes ederek sahayı terk etti. Ayrıca hakem aleyhine hareket etmek de  kesinlikle yasaktır.

Her takımın sahada 15 oyuncusu vardır. Bunlardan 8’i hücum oyuncusu, 7’si savunma oyuncusu. Saldırganlar güçlü, darbeye dayanıklı oyunculardan seçilir. Bekler ise daha çevik ve enerjik oyunculardan oluşur.

Rugby, her biri 40’ar dakikalık iki devre halinde oynanır. 100×70 metre ölçülerinde dikdörtgen bir sahada oynanır. Maçı 3 hakem kontrol eder. Penaltı atışları için “H” şeklinde büyük bir gol var. Kural dışı hareketlerde karşı takım cezalandırılır. Penaltı atışları biterse 3 puan alırsınız.

Oyunun en bariz kuralı, elinizi ileri atamazsınız. Sadece yan ve ters el hareketlerini yapabilirsiniz. İleriye pas vermek istiyorsanız, topu yere atıyorsunuz ve top yere çarptıktan sonra ayağınızla şut atıyorsunuz. Her takım rakibinin kale sahasına hücum ederken aynı zamanda kendi kale sahasını da savunmak zorundadır.

Top saha dışına çıktığında taç atışı yapılır. Oyuncu taç atışını kullanırken rakip takım oyuncuları bir kule oluşturarak topu yakalamaya çalışır. Oyuncu saha çizgilerini terk ederse, oyun dışı kalırsınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir