Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Bitgesell, Bitcoin’e Getirdiği Yeniliklerle Kripto Paraların Öncüsü Olmayı Hedefliyor

Bitgesell, Bitcoin’e Getirdiği Yeniliklerle Kripto Paraların Öncüsü Olmayı Hedefliyor

haber haber -
76 0

Bitgesell, Bitcoin’e Getirdiği Yeniliklerle Kripto Paraların Öncüsü Olmayı Hedefliyor

Kripto para dünyasında Bitcoin, piyasaya girmiş ilk coin olmasının yanı sıra, geniş bir kitle tarafından kabul görmüş olması ile de öne çıkıyor. Bitcoin bilinirlik anlamında da en büyük kripto para olurken, Bitcoin’in sunduğu teknik altyapı bugün ne yazık ki istenen seviyede değil. Bu da, Bitcoin altyapısı üzerinde inşa edilen yenilikçi projelerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu projelerden biri olan Bitgesell, BTC’nin bir çatalı olarak inşa edildi ve kod yapısı BTC ile aynı olmasına karşın, oldukça ciddi avantajlar sunuyor.

Bitcoin’e Göre 10 Kat Daha Küçük Blok

Bitgesell ile Bitcoin arasında ortak yönler olduğu gibi, farklılıklar da mevcut. Bitgesell projesi, geliştirici Emma Wu tarafından 2020 yılında tanıtıldı. İki projenin ortak yönü, sınırlı bir maksimum arza sahip olmaları. BGL de, BTC gibi 21 milyon arza sahip. Sınırsız arza sahip olan kripto paralarda, LUNA’da olduğu gibi çok ciddi değer kayıpları görülebiliyor. BTC ve BGL ise, sınırlı arz yönü ile bir adım önde.

Bitgesell ile Bitcoin teknik anlamda karşılaştırıldığında ise en önemli konu, blokzincirleri arasındaki hız farkı. Bir Bitcoin bloğu, yaklaşık 4 MB boyuta sahip. Bitgesell’de ise bu boyut, 0,4 MB. Aradaki 10 katlık fark ise, Bitgesell ağındaki işlemlerin tam 10 kat daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bitcoin, her ne kadar bir dijital ödeme sistemi olarak düşünülmüş olsa da, günümüzde düşük hız ve yüksek işlem ücretleri, bu duruma olanak tanımıyor. Bitgesell ise, hızlı ve düşük işlem ücreti sunan yapısı ile, bir değer saklama aracı olarak kabul görmesinin yanı sıra, ödeme modeli olarak da iddialı.

2054 Yılında Son Bitgesell Üretilecek

Bitgesell ile Bitcoin karşılaştırmasında, dikkat çeken diğer bir konu da yarılanma döngüsündeki fark. Bitcoin ağının değerli olmasının en önemli nedenlerinden biri, her 4 yılda gerçekleşen yarılanmalar. Her yarılanma sonucunda madencilik blok ödülü yarıya düştüğü için, BTC üretim maliyeti ve dolayısı ile fiyatı artıyordu. Bununla birlikte, Bitgesell ekibine göre BTC bir dijital altın değil. Bunun nedeni ise, son BTC’nin üretileceği 2140 yılına henüz 110 yıldan fazla süre olması.

Bitgesell, yarılanma konusunda Bitcoin ağına göre 4 kat daha hızlı. BGL’de her yıl bir yarılanma gerçekleşiyor. Proje kapsamında, son Bitgesell’in üretileceği tarih ise 2054 yılı olacak. Bu tarihte, Bitgesell ağı sıfır emisyon seviyesine gelecek ve BGL bir dijital altın olarak nitelendirilebilecek.

Madencilik Çok Daha Kârlı

Bitgesell ağı, kripto para ekosisteminde madencilik yaklaşımının hem dağıtık bir merkeziyetsizlik, hem de işlevsel bir yapı açısından ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu nedenle Bitgesell, Bitcoin ağına göre madenciliğin çok daha kârlı olduğu bir sistem tasarladı. BGL kazımı ile BTC kazımı arasında kıyas yapıldığında, Bitcoin madenciliğinde şu anda gerekenin çok üzerinde bir güç harcandığı için, masraflar yüksek ve madencilik ile Bitcoin üretmek kârlı değil. Bitgesell madenciliği ise, blok boyutlarının küçük olmasının yanı sıra, düşük halving döngüsü ile madenciler açısından daha avantajlı.

İşlem komisyonlarının yakıldığı Bitgesell ağı, madenciler için düşük enerji gideri ve yüksek gelir sunmasının yanı sıra, deflasyonist yaklaşım ile yatırımcı açısından da popüler. Hotbit borsasında işlem gören Bitgesell, şimdiden birçok yatırımcının uzun vade sepetinde yer alıyor.

Bitgesell (BGL) Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin lütfen https://bitgesell.ca/ ziyaret ediniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir