Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tarım ve Orman Bakanlığından Yeni Destekler

Tarım ve Orman Bakanlığından Yeni Destekler

admin admin -
43 0

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretime yönelik yeni destekler sunuyor.

Yüzde 100 Faiz İndirimli Kredi Kullanımı

Temel bitkisel ve hayvansal üretim konularında 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanımı sağlanacak. Üreticiler, kredinin yüzde 70’ini ayni, yüzde 30’unu nakit olarak akaryakıt, veterinerlik hizmeti, yem, ilaç, aşı, gübre, tohum, fide gibi tarımsal girdiler için kullanabilecek.

İlave Faiz/Kar Payı İndirimleri

Üretim planlaması kapsamında üreticiler yüzde 20, sözleşmeli üretim yapanlar ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden yararlanabilecek. Hastalıktan ari işletmelere ve sağlık sertifikasına sahip hayvancılık işletmelerine de yüzde 70-100 arasında faiz indirimi sağlanacak.

Diğer Destekler

Yeni seralar, kapalı üniteler ve meyve bahçeleri için kredi kullanımı uygunluk belgesi ile yapılabilecek. AR-GE projeleri desteklenen firmalar ve girişimciler yüzde 50 faiz indirimli kredi kullanabilecek. Biyolojik mücadele, organik gübre üretim tesisleri gibi yatırımlar da kredi/finansmanından yararlanabilecek.

Bakanın Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal desteklerin üreticilere önemli katkılar sağladığını belirterek, çiftçilerin ve üreticilerin yanlarında olacaklarını vurguladı. Yumaklı, tarımsal üretimi destekleyerek gıda arz güvenliğini sağlamayı ve tarımsal ihracatı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlgili Yazılar