Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Brent Petrol Fiyatlarındaki Değişimler ve Küresel Etkileri

Brent Petrol Fiyatlarındaki Değişimler ve Küresel Etkileri

admin admin -
42 0

Brent Petrolü Dün ve Bugün

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 87,8 dolara kadar yükseldi ancak günü 86,33 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.55 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,86 düşüşle 85,59 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,14 dolardan alıcı buldu.

Orta Doğu’daki Gelişmeler ve Etkileri

İsrail ile Hamas arasında devam eden ateşkes ve esir takası müzakereleri, petrol fiyatlarını etkiliyor. Ateşkes ihtimali arz endişelerini azaltırken, Orta Doğu’da ateşkes sağlanması olasılığı petrol fiyatlarını aşağı çekiyor.

ABD’de Petrol Talebi ve Stoklarının Etkisi

Amerika Birleşik Devletleri’nde ticari ham petrol stoklarındaki artış beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum, petrol talebinin zayıf olduğu algısını güçlendirerek fiyatları aşağı yönlü baskıladı. ABD’nin resmi petrol stok verileri de bugün açıklanacak.

Fed ve Faiz Endişelerinin Etkisi

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın faizleri uzun süre yüksek tutacağına dair endişeler artarken, bu durum talep endişelerini beraberinde getiriyor. Yüksek faiz oranları, petrolü diğer para birimlerine göre pahalı hale getirerek talebi azaltabilir.

Uzmanlar, faizlerin yüksek seviyelerde kalmasının petrol talebi üzerinde risk oluşturabileceğini belirtiyor. Brent petrolde teknik olarak 87,61 ile 89,96 dolar aralığının direnç, 85,26 ile 82,91 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

İlgili Yazılar