Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tesla, Gaz Pedalındaki Arıza Nedeniyle Cybertruck’ı Geri Çağırıyor

Tesla, Gaz Pedalındaki Arıza Nedeniyle Cybertruck’ı Geri Çağırıyor

admin admin -
34 0

Tesla’nın Cybertruck Geri Çağırma Kararı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla, gaz pedalındaki bir arıza nedeniyle yeni hafif ticari aracı Cybertruck’ı geri çağırdı.

Geri Çağırma Detayları

Geri çağırma, 13 Kasım 2023 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında üretilen tüm Cybertruck araçlarını kapsıyor. Bu durumda tahmini olarak 3 bin 878 aracın etkilendiği belirtiliyor. NHTSA, tüm bu araçların kusurlu olduğunu duyurdu.

Tesla’nın Tepkisi

Tesla, 31 Mart’ta bir müşteriden hatayla ilgili ilk uyarıyı aldıktan sonra birkaç gün sonra ikinci bir uyarı aldığını açıkladı. Firma, geri bildirimleri değerlendirdikten sonra 12 Nisan’da aracı gönüllü olarak geri çağırmaya karar verdi.

Tesla’nın Çözümü

NHTSA raporunda, “Gaz pedalına yüksek kuvvet uygulandığında, pedal yerinden çıkabilir veya üzerindeki iç döşemeye sıkışabilir” ifadelerine yer verildi. Tesla, geri çağrılan Cybertruck’lardaki gaz pedalı tertibatını ücretsiz olarak onaracak veya değiştirecek.

Tesla, 15 Nisan itibariyle hatayla ilgili herhangi bir çarpışma, yaralanma veya ölüm olayından haberdar olmadığını belirtti. CEO Elon Musk, “Çok dikkatli davranıyoruz” açıklamasında bulundu.

İlk Cybertruck’lar kasım ayında müşterilere teslim edilmişti. Elektrikli kamyonetin arkadan itişli modelinin taban fiyatı 60 bin 990 dolar seviyesinde.

İlgili Yazılar