Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Dezenflasyon Yaz Aylarında Hızla Düşecek”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Dezenflasyon Yaz Aylarında Hızla Düşecek”

admin admin -
47 0

Bakan Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değerlendirmelerde Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Orta Vadeli Program ve Fiyat İstikrarı

Bakan Şimşek, “Orta Vadeli Program çalışıyor, programımızı güçlendireceğiz. En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı.” diyerek dezenflasyonun bu yılın ikinci yarısında başlayacağını ve destekleyici adımların atılacağını belirtti.

Kamuda Tasarruf ve Cari Açık

Bakan Şimşek, “Kamuda tasarruf üzerinde çalışıyoruz. Cari açığı sürdürülebilir bir patikada tutmaya gayret edeceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca altın ithalatında normalleşme sürecine gidileceğini vurguladı.

Büyüme ve Döviz Rezervleri

Bakan Şimşek, “Büyüme sorunumuz yok ama büyümenin kompozisyonunu değiştirmekte kararlıyız. Döviz rezervlerinde toparlanma var ancak hedeflediğimiz noktada değiliz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarıyla yaptığı görüşmeler sonrasında Türkiye’nin kredi notunda artış beklentisinde olduğunu ve dış yatırımcı ilgisinin artacağını öngördü.

İlgili Yazılar