Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Fransa ve İtalya Arasında Ukrayna Asker Gönderme Tartışması

Fransa ve İtalya Arasında Ukrayna Asker Gönderme Tartışması

admin admin -
31 0

Fransa’nın Ukrayna’ya Asker Gönderme İhtimali

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un The Economist dergisine verdiği mülakatta, Ukrayna’ya asker gönderme ihtimalini göz ardı etmeyeceğini belirtmesi, Rusya’nın Ukrayna cephe hattını geçmesi ve Kiev’in asker destek talep etmesi durumunda bu ihtimalin “meşru” şekilde gündeme gelebileceğini vurgulaması dikkat çekti.

İtalya’dan Tepki

Fransa’nın bu açıklamaları, İtalya’da sağ koalisyon iktidarının tepkisini çekti. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Rusya ile savaşta olmadıklarını belirterek İtalyan askerlerinin Ukrayna’ya savaşmaya gönderilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Altyapı Bakanı Matteo Salvini de Macron’un açıklamalarına sert tepki göstererek, “Asla bir İtalyan askeri Macron için ölmeyecek.” ifadesini kullandı.

9. Silah Yardımı Paketi Hazırlanıyor

Öte yandan, La Repubblica gazetesinin haberine göre, İtalya liderliğindeki sağ koalisyon iktidarı Ukrayna’ya Samp-T hava savunma sistemi ve bazı topçu sistemlerini içeren 9. silah yardımı paketi sağlama kararı aldı. Bu yardım paketinin haziran ayındaki G7 Liderler Zirvesi’ne kadar hazırlanması planlanıyor.

İlgili Yazılar