Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. DİSK’e Bağlı Metal İş İşçileri Mersen’de Grevde

DİSK’e Bağlı Metal İş İşçileri Mersen’de Grevde

admin admin -
44 0

Mersen İşçileri Toplu Sözleşme İçin Mücadele Ediyor

Türkiye’de DİSK’e bağlı olan Birleşik Metal-İş sendikasının 2022 yılında yetki aldığı Fransız menşeli Mersen İstanbul Sanayi Ürünleri A.Ş’de işçiler greve çıktı. Yaklaşık 2 yıl önce Birleşik Metal-İş’te örgütlenen işçiler, sendika ve toplu sözleşme hakları için mücadele ediyorlar.

İşveren Görüşmelere Katılmıyor

Yasal toplu sözleşme sürecinin başladığı işyerinde işveren, sendikanın toplu sözleşme için masaya oturma çağrısını karşılıksız bırakarak görüşmelere katılmıyor. Şubat ayında işveren, 4 işçiyi de işten çıkardı.

Sendika Açıklaması

Sendikanın yaptığı açıklamada, “Arabuluculuk süreci devam ederken işveren, sendikadan vazgeçin, sendika buraya asla giremez, devlet bizim arkamızda” gibi söylemlerle üyeleri yıldırmaya çalıştı. Sendikalaşmaya tahammülsüzlük nedeniyle 4 işçiyi işten çıkararak sendika düşmanı uygulamalarına devam etti. İşçiler, yasal haklarına sahip çıkmak için demokratik tepkilerini sergiledi.

Mersen işçileri, toplu sözleşme hakları için verdikleri mücadeleye devam ederken, işverenin sendikal örgütlenmeye karşı tutumunu eleştirdi.

İlgili Yazılar