Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İspanya’nın Kanarya Adalarındaki Turizm Modeli Protesto Edildi

İspanya’nın Kanarya Adalarındaki Turizm Modeli Protesto Edildi

admin admin -
34 0

Protestocular, Turizm Modelini Çevreci ve Ada Sakinleri İçin Tehlikeli Buluyor

İspanya’nın Kanarya adalarındaki turizm modeli, çevreciler ve ada sakinleri tarafından büyük bir tepki ile karşılanıyor. Protestocular, mevcut turizm modelinin ada sakinleri için yaşam maliyetlerini artırdığını ve çevresel açıdan sürdürülemez olduğunu belirtiyor.

57 Bin Kişi Tenerife’de Protesto Gösterisine Katıldı

İspanyol basınına göre, Tenerife adasında düzenlenen protesto gösterisine yaklaşık 57 bin kişi katıldı. Eylemciler, “İnsanlar burada yaşıyor” ve “Adamızın öldüğünü görmek istemiyoruz” şeklindeki pankartlarla turizm modeline karşı seslerini yükselttiler.

Çevre Örgütleri ve Sosyal Gruplar Turizm Modelini Eleştirdi

Protestolar, turist sayısındaki aşırı artışın, yerel halka zarar verdiğini ve çevreye zarar veren bir ekonomik modeli sürdürdüğünü söyleyen 20 kadar çevre örgütü ve sosyal grup tarafından düzenlendi. Kanarya Adaları sakinleri, turizmin ekonomik faydalarının çoğunluğunun yerel halka ulaşmadığını belirtiyor.

Göstericilerin Talepleri

Göstericiler, Kanarya Adaları’nda yeni turistik konaklama merkezlerinin yapılmasının engellenmesini, turistlere kısa süreli ev kiralamalarına düzenleme getirilmesini, yabancılara ev satın alımının sınırlandırılmasını, bölgenin doğal alanlarının korunmasına öncelik verilmesini ve turistlere çevre vergisi getirilmesini talep ediyor.

İlgili Yazılar