Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi YÖK Denkliği Nedir?

Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi YÖK Denkliği Nedir?

haber haber -
15 0

Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi YÖK Denkliği Nedir?

 

Azerbaycan Üniversitelerinin Denkliği, Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınan derecelerin denklik işlemine denklik denir. Diploma Denklik Belgesi, bir yabancı diplomanın Türkiye’de tanınması için hangi alan ve düzeyde olması gerektiğini gösteren resmi bir belgedir. Türkiye’de yabancı dereceler YÖK tarafından değerlendirilir ve eşdeğerdir. Azerbaycan’daki üniversitelerin çoğu, YÖK’ün resmi internet sitesinde yayınlanan akredite üniversiteler arasındadır. YÖK’ün bir üniversiteyi resmi olarak akredite etmesi önemlidir. Çünkü bilmediği bir üniversiteye eşdeğer bir sertifika verme şansı yoktur. Bu nedenle öğrencilerden YÖK’e gönderilen bir dilekçe ile öğrenim görecekleri bölüm ve fakültelerin akredite olup olmadığını öğrenmeleri istenir.

 

Azerbaycan’daki üniversitelerin müfredatı Türkiye’dekine benzer olduğu için çoğu üniversite resmi olarak akreditedir ve dersler uyarlandığında daha fazla eğitime ihtiyaç duymadan aynı dereceye ulaşmak mümkündür. Denklik için üniversite akreditasyonu yeterli olmamakla birlikte, ders programı karşılaştırılır ve her bölüm için farklı şartlar konur. Genel olarak, YÖK Azerbaycan üniversiteleri sözel fakültelere herhangi bir başvuru yapmadan eşdeğer programları kolaylıkla sunmaktadır. Sadece dijital bölümlerin belirli programlarına bağlı kalmayanlar için Azerbaycan mimarlık ve inşaat üniversitesi YÖK denkliği  öğrencileri sözlü mülakat yapmaya zorlamaktadır.

 

Bir üniversite diplomasını tamamlamak, halihazırda iki yıllık bir ön lisans derecesine sahip olan kişilerin derecelerini tamamlamak için sıklıkla kullandıkları bir eğitim yöntemidir. Bu yaklaşım sayesinde, üniversite mezunları dört yıllık bir lisans programını tamamlayarak kariyer fırsatlarını genişletebilirler. Özellikle Azerbaycan üniversitelerinde lisans tamamlama bölümleri yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin temel ilgi alanlarından biridir.

Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi DGS Nasıl Gerçekleşir?

Türkiye’de lisans derecesi almak son derece zor bir süreçtir. Çünkü Türkiye’de üniversite diploması almak isteyen öğrenciler dikey geçiş sınavı ile karşı karşıyadır. Bu sınav ülkedeki en zor sınavlardan biridir ve en zor sınavlardan biri olduğu için birçok öğrenci istenilen puanı alamamakta ve öğrenimini bırakmaktadır. Bu nedenle lisans eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin çoğu yurt dışına gitmeyi tercih eder.

 

Azerbaycan mimarlık ve inşaat üniversitesi DGS  ilk devre tamamlandı  Kardeş ülkemiz Azerbaycan, Türkiye’nin uzun yıllardır gergin ilişkiler sürdürdüğü ülkelerden biridir. Üniversite eğitiminizi Türkçe konuşulan ve Türkçe Türkçeye çok yakın olan Azerbaycan’da tamamladığınızda kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Ülkenin başkenti Bakü, refah açısından birçok Avrupa kentinin önünde son derece gelişen ve gelişmiş bir şehirdir. Üniversiteler açısından  Azerbaycan mimarlık ve inşaat üniversitesi DGS  tanınmış ve prestijli uluslararası kurumlara ev sahipliği yapmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir