Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir: Emeklinin hali ne olacak?

Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir: Emeklinin hali ne olacak?

haber haber -
29 0

Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir: Emeklinin hali ne olacak?

Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, Türkiye’de 14 milyona yaklaşan emeklinin çektiği sıkıntıları, gündeme taşıdı.

‘Emeklilere reva görülen hayat, en basit tabirle zulümdür’

Maalesef Türkiye’de emeklilerin hayatı giderek zorlaşmakta, alın teriyle kazanılmış bir hak olan emekliliğin, çileli bir hayata dönüştüğünü belirten Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, Türkiye’de 14 milyona yaklaşan emekli var, ömürlerinin en güzel yıllarını çalışarak tüketmiş olan işçilerin, alın teri dökenlerin, emekliliklerini mutlu, huzurlu ve refah içinde geçirmesi gerekirken bugün, asgari ücretten bile az aylık alarak, kederli bir hayata mahkum edilmeleri kabul edilemez. Düşünün alınan maaş, ev kirasını bile karşılamıyor ise emeklilerin diğer ihtiyaçları ne olacak. İktidarı ve muhalefetiyle yerel seçimlerde emeklilerin oyunu almak için emeklilere şu kadar yardım edeceğiz beyanatlarda bulunuyor. Emeklilik bir kazanılmış haktır, Haklarını gasp edenler tarafından 2 bin TL bayram ikramiyesini müjde diye sunan, oyunuzu bize verin size yılda 5 bin TL yardım edeceğiz vb. söylemlere maruz kalan emeklilerin çektiği bu zulme, ivedilikle çözüm bulunmalıdır. ’dedi.

2002 yılında bir emekli maaşı, asgari ücretin yüzde 45 fazlasıydı. Şimdi, 2/3 kadar.

Sosyal devlet, emeklilerimizin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için gerekenleri yapan devlete dendiğinin altını çizen Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, Seçimler için Şark kurnazlığı yapıp eyt’nin yükünü emeklilere gerekli zamları yapmayarak bir emeklinin alacağı maaşı, iki emekliye dağıtarak çözüm ürettiğini düşünenler, bugün gelinen noktada tüm emeklileri, sefalete sürükleyen kararı aldıklarını görmekteyiz.22 yıldır görevde olanlar unutmuş olabilir! biz hatırlatalım,2002 yılında bir emekli maaşı, asgari ücretin yüzde 45 fazlasıydı. Yoksulluk sınırının 47 bin ve açlık sınırının 14.431 lira olduğu ülkemizde, enflasyonun her geçen gün arttığı, ev kiralarının emeklinin maaşının 2 katı, 3 katı olduğu bu dönemde en düşük emekli aylığının 10 bin lira olması kabul edilemez.’dedi.

Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir: Emeklilerin talepleri çözüme kavuşturulmalıdır.

İktidar ile muhalefete seslenen Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir Emeklilerin taleplerini dile getirdi:

En düşük emekli maaşı, asgari ücret tutarına endekslenmeli ve bayram ikramiyeleri birer maaş olmalı.

Kirada oturan emeklilere kira yardımı, sağlık hizmetleri yardımı, ulaşım yardımı maaşları ile birlikte verilmelidir.

Emeklilerin doğalgaz, elektrik, su ve telefon faturalarından KDV ve ÖTV alınmamalıdır.

Yerel yönetimlerde yaşlı ve emekli kurulları oluşturulma, bu kurullar emeklilerin sorunlarına yerel eksende hızlı çözümler üretmelidir.

Yaşlı bakımı konusunda emeklilerin talepleri karşılanmalıdır.

Emekli aylıklarında, sosyal ödemelerinde norm ve standart birliğinin sağlanması için 506 Sayılı Kanun döneminde olduğu gibi, gösterge sistemine geçilmeli ve alt sınır aylık bağlama oranı yüzde 70 olarak belirlenmelidir.

Yazar Demir, Ülkelerin, emeklilerine saygı göstermesi ve hak edilmiş haklarını koruması ülkeleri güçlendirdiği gibi aksi durumlarda ülkeler gittikçe zayıflar. Bir bireyin yaşlılığında sefalet içinde olacağını düşünmesi, ülkeleri çok farklı sıkıntılar ile baş başa bırakacağından dolayı, emeklilerimize sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmak demektir. Bu konuda emeklilerimizin tüm sıkıntılarının ivedilikle çözüme kavuşturulması, vatani bir görevdir.’ Dedi.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir