Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Marape, Biden’ın Dayısının İkinci Dünya Savaşı’ndaki Meselesine Tepki Gösterdi

Marape, Biden’ın Dayısının İkinci Dünya Savaşı’ndaki Meselesine Tepki Gösterdi

admin admin -
29 0

Papua Yeni Gine Başbakanı Marape, Biden’ın Açıklamalarını Eleştirdi

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, ABD Başkanı Joe Biden’ın İkinci Dünya Savaşı’nda görev alan dayısı Ambrose Finnegan Jr. hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Marape, Biden’ın dayısının naaşının bulunamamasını “Papua Yeni Gine’nin o bölgesinde çok yamyam vardı” şeklindeki sözlerine karşı çıktı.

Marape, Ülkesinin İmajını Korumak İstediğini Belirtti

Marape, “Başkan Biden’ın sözleri bir dil sürçmesi olabilir ancak ülkem bu şekilde anılmayı hak etmiyor.” diyerek, Papua Yeni Gine’nin bu tür ifadelerle anılmasına karşı çıktı. İkinci Dünya Savaşı’nın Papua Yeni Gine halkıyla ilgisinin olmadığını vurgulayan Marape, halklarının gereksiz yere çatışmanın içine betwild bonusları sürüklendiğini belirtti.

Marape, Savaşın Kalıntılarıyla Yaşadıklarını Anlattı

Marape, Papua Yeni Gine ve Solomon Adaları’nda halkın gündelik hayatlarında İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bombaların infilak etmesi nedeniyle ölüm korkusu yaşadığını ifade ederek, bölgenin savaşın izleriyle dolu olduğunu dile getirdi. Ayrıca, savaşta hayatını kaybeden askerlerin mezarlarının bulunması ve savaşın kalıntılarının temizlenmesi için ABD’ye çağrıda bulundu.

ABD Başkanı Biden’ın dayısı hakkındaki iddialarının gerçekçiliği ise ABD Savunma Bakanlığı’nın kayıtlarında yamyamların rolünün olmadığı belirtiliyor.

İlgili Yazılar