OnePlus ve Realme Çin Dışındaki Operasyonlarını Durduruyor Mu? Şirketlerden Açıklama Geldi

OnePlus India operasyonlarının sürdüğünü açıklarken, OnePlus Avrupa ve Kuzey Amerika’da yeni ürün lansmanlarını durduruyor. Realme’nin geleceği ise belirsizliğini koruyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
OnePlus ve Realme Çin Dışındaki Operasyonlarını Durduruyor Mu? Şirketlerden Açıklama Geldi

Akıllı telefon devi OnePlus’ın ABD ve Avrupa’daki faaliyetlerini sonlandıracağına dair çıkan söylentiler üzerine şirketlerden açıklamalar geldi. OnePlus India, Hindistan’daki operasyonlarının normal şekilde devam ettiğini bildirdi. Ancak OnePlus, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yeni ürün lansmanlarını durduracağını duyurdu.

OnePlus ve Realme’nin Geleceği Hakkında İddialar

Hafta boyunca OnePlus’ın ABD ve Avrupa’daki faaliyetlerini durduracağına dair söylentiler gündemdeydi. Bloomberg’in haberine göre, şirketin Çin dışındaki operasyonlarını sonlandırmaya hazırlandığı bir kez daha öne sürüldü. Haberde ayrıca, OPPO’nun akıllı telefon markalarından biri olan realme’nin de küçültülmeye hazırlandığı iddiasına yer verildi.

Bloomberg’e göre realme, OPPO’nun akıllı telefon işindeki daha geniş kapsamlı yeniden yapılanmanın bir parçası olarak Çin pazarından çekilecek. Haberde, bu durumun realme’nin Hindistan dahil diğer pazarlardaki geleceği için ne anlama geldiğine dair bilgi verilmediği belirtildi. realme, Hindistan’da OPPO portföyünün en büyük Android telefon üreticilerinden biridir.

Bloomberg, OnePlus için olduğu gibi realme’nin küresel çapta faaliyetlerini durduracağını açıkça belirtmedi. Bunun yerine OPPO’nun, realme telefonlarının Finlandiya, Danimarka, İsveç ve İzlanda’nın da bulunduğu Nordik bölgedeki satışlarına odaklanmayı planladığı, çünkü markanın bu bölgede daha fazla başarı elde ettiği aktarıldı.

Finansal Zorluklar ve Jeopolitik Etkenler

Haberde, konuya yakın bir kaynağa dayandırılan iddiaya göre bu değişikliklerin OPPO’nun telefon işindeki finansal zorluklardan kaynaklandığı ifade edildi. ABD, Avrupa ve Hindistan gibi pazarlarda ivmenin yavaşlamasının yanı sıra daha geniş jeopolitik endişelerin de OPPO’yu bu kararı almaya yönelten etkenler arasında gösterildiği aktarıldı.

OnePlus tarafında ise Bloomberg, markanın ABD ve Avrupa’daki faaliyetlerini bu hafta gibi erken bir tarihte sonlandırma sürecini başlatacağını öne sürdü. Haberde ayrıca OnePlus’ın Çin’deki faaliyetlerini sürdürürken, Hindistan dahil uluslararası pazarların büyük bölümündeki faaliyetlerini 2027 yılına kadar sonlandırmasının beklendiği iddiasına yer verildi.

Şirketlerden Gelen Açıklamalar

Nitekim OnePlus India’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Yayımlanan açıklamada Hindistan’daki faaliyetlerin normal şekilde sürdüğü belirtildi. OnePlus India’nın şirket sözcüsü aracılığıyla paylaştığı açıklamada, “OnePlus India faaliyetlerini her zamanki gibi sürdürmeye devam ediyor ve tüm yerel operasyonlar planlandığı şekilde ilerliyor. Medyayı, doğrulanmamış spekülasyonları yaygınlaştırmadan önce itidalli davranmaya davet ediyoruz.” denildi.

OnePlus, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yeni ürün piyasaya sürmeyeceğini açıkladı. TechCrunch’a yaptığı açıklamada OnePlus, “Dikkatli bir değerlendirmenin ardından OnePlus, Avrupa ve Kuzey Amerika’da artık yeni ürün piyasaya sürmeyecek. Satış sonrası destek ve yazılım güncellemeleri de dahil olmak üzere tüm kullanıcıların hakları ve çıkarları tamamen güvence altında kalacaktır” dedi.

OPPO ve realme cephesinden ise Bloomberg’in iddialarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle söz konusu değişikliklerin şirketler açıklama yapana kadar doğrulanmamış kabul edilmesi gerekiyor.

Benzer Haberler
Türkiye’nin Ay Görevi 2027’de Başlıyor Sanayi Bakanı Kacır Açıkladı
Türkiye’nin Ay Görevi 2027’de Başlıyor Sanayi Bakanı Kacır Açıkladı
TEKNOFEST 2026 Yarışmaları Diyarbakır’da 20 Eylül’e Kadar Sürüyor
TEKNOFEST 2026 Yarışmaları Diyarbakır’da 20 Eylül’e Kadar Sürüyor
Öğrenciler İçin En İyi Laptop Seçimi Kriterleri Belirlendi
Öğrenciler İçin En İyi Laptop Seçimi Kriterleri Belirlendi
2026 Roket Yarışması Aksaray’da Başladı 73 Takım Finalde
2026 Roket Yarışması Aksaray’da Başladı 73 Takım Finalde
Türk Telekom Sebit Yapay Zeka Destekli Eğitim Çözümleriyle Yeni Döneme Hazır
Türk Telekom Sebit Yapay Zeka Destekli Eğitim Çözümleriyle Yeni Döneme Hazır
Anthropic CEO’su Dario Amodei Yapay Zeka Hızına Dikkat Çekti Bot Sürüsü Uyarısı
Anthropic CEO’su Dario Amodei Yapay Zeka Hızına Dikkat Çekti Bot Sürüsü Uyarısı
Teknolojinin Doğru Adresi..
Tekno Cini - Teknocini.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO CİNİ 'inde saklıdır.