Honor CEO’su Li Jian, Robot Phone’un resmi tanıtım tarihini 18 Temmuz 2026 olarak duyurdu. Cihaz, Şanghay’da tanıtılacak.
Honor CEO’su Li Jian, Robot Phone’un resmi tanıtım tarihini 18 Temmuz 2026 olarak duyurdu. Cihaz, Şanghay’da düzenlenecek bir etkinlikle teknoloji dünyasına tanıtılacak. Bu gelişme, akıllı telefon pazarında yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor.
Sinema kamerası üreticisi Arri ile yapılan iş birliğinin ilk ürünü olması beklenen Robot Phone, daha önce çeşitli fuarlarda prototip olarak sergilendi. Cihaz, gerçek gimbal sabitleme sistemine sahip ilk akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Yapay zeka çağında ise akıllı bir yardımcı olarak konumlandırılması hedefleniyor.
Cihazın tanıtım görselleri, üçlü arka kamera kurulumunu da gözler önüne seriyor. Ana kamera, 23 mm odak uzaklığı, f/1.6 diyafram açıklığı ve 200 megapiksel sensör ile 4D gimbal sabitleme sistemini destekliyor. Ek olarak, 200 megapiksel periskop telefoto ve 50 megapiksel ultra geniş açılı kameraların da bulunacağı öne sürülüyor.
Robot Phone için Arri ile yapılan iş birliğinin, sonbaharda tanıtılması beklenen Honor Magic 9 serisine de yenilikler getirebileceği belirtiliyor. Cihazın yüksek fiyatlı olması beklenirken, resmi satışların ağustos ayında başlaması öngörülüyor. Çin dışındaki pazarlara sunulma tarihi henüz açıklanmazken, küresel tanıtımın Berlin’deki IFA fuarında yapılabileceği değerlendirmeler arasında yer alıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]