USD49,17EUR55,10ALTIN6.601,10Istanbul25° Bulutlu2:30İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Teknoloji

Bakan Göktaş Şanlıurfa TEKNOFEST’te Çocukların Teknoloji Üreticisi Olmasını Vurguladı

Bakan Göktaş, Şanlıurfa TEKNOFEST’i ziyaret ederek, devlet korumasındaki çocuklar dahil gençlerin teknoloji üreticisi olmasının önemini vurguladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Göktaş Şanlıurfa TEKNOFEST’te Çocukların Teknoloji Üreticisi Olmasını Vurguladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda devam eden Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Güneydoğu etkinlik alanını ziyaret etti. Bakan Göktaş, ziyaret sırasında devlet korumasındaki çocukların teknoloji yarışmalarına katılımını ve gençlerin teknoloji tüketen değil, üreten bireyler olmasının önemini vurguladı.

Bakan Göktaş, festivaldeki “Bütün Mutlu Aileler Birbirine Benzer” sergisini gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Ardından, Bakanlığının standını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Göktaş, devlet korumasındaki çocukların da teknoloji yarışmalarına katıldığını belirtti. Bu yıl üç takımın TEKNOFEST’te yer aldığını ve çocukların uzun süredir festivale hazırlandığını ifade etti.

Şanlıurfa’da Genç Nüfus ve Teknolojiye İlgi

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olduğunu anımsatan Göktaş, festivalin farklı yaş gruplarından vatandaşları ve aileleri bir araya getirmesinin değerini dile getirdi. Milli savunma sistemlerinden yerli teknolojilere kadar birçok ürünün sergilendiğini aktardı.

Çocukların teknolojiyi yakından tanıma, deneme ve kendi yeteneklerini keşfetme imkanı bulduğunu kaydeden Bakan Göktaş, TEKNOFEST’in ailelerin birlikte vakit geçirebildiği geniş bir etkinlik alanı sunduğunu söyledi. Festival kapsamında 14 farklı atölyede yarışmalar düzenlendiğini belirtti.

Devlet Korumasındaki Çocuklara Teknoloji Desteği

Bakanlık olarak aileyi merkeze alan çalışmaları festival alanına taşıdıklarını ifade eden Göktaş, Bakanlığın standında aile, kadın, engelli ve çocuklara yönelik hizmetlerin tanıtıldığını söyledi. Dijital dönüşüm alanındaki çalışmaların da ziyaretçilere sunulduğunu ekledi.

Göktaş, festivalin hem ailelerin birlikte zaman geçirmesine hem de çocukların bilim ve teknolojiye ilgisinin artmasına katkı sağladığını vurguladı. Çocukların burada teknolojiyi yakından görebildiğini, deneyebildiğini ve kendi yeteneklerini keşfedebildiğini belirtti.

Devlet korumasındaki çocukları küçük yaşlardan itibaren farklı faaliyetlere yönlendirdiklerini anlatan Göktaş, çocukların yeteneklerine göre sanatsal, dijital, teknolojik ve sportif etkinliklere katılmalarını sağladıklarını ifade etti. Türkiye’nin yedi bölgesinde bu alanda çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Bakan Göktaş, TEKNOFEST’te yarışan üç takımla gurur duyduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın da festival kapsamında bir konuşma gerçekleştireceğini belirterek, TEKNOFEST’in gençlerin gelecekteki mesleklerine yönelik ilgilerini artırdığını sözlerine ekledi.

Benzer Haberler

Tümü
Bakan Göktaş Şanlıurfa TEKNOFEST’te Çocukların Teknoloji Üreticisi Olmasını Vurguladı
Bakan Göktaş Şanlıurfa TEKNOFEST’te Çocukların Teknoloji Üreticisi Olmasını Vurguladı
ROKETSAN R-NOVA İşe Alımları Kolaylaştırıyor
ROKETSAN R-NOVA İşe Alımları Kolaylaştırıyor
Bakan Bayraktar: 2040 enerji vizyonumuz ve SMR kanun taslağı birkaç hafta içinde açıklanacak
Bakan Bayraktar: 2040 enerji vizyonumuz ve SMR kanun taslağı birkaç hafta içinde açıklanacak
Türk Bilim İnsanı Dış Güce İhtiyaç Duymayan Hareket Sensörünü İcat Etti
Türk Bilim İnsanı Dış Güce İhtiyaç Duymayan Hareket Sensörünü İcat Etti
TEKNOFEST Kapsamında Doktora Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu
TEKNOFEST Kapsamında Doktora Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu
77 Uluslararası Uzay Kongresi Antalya’da Başlıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Katılacak
77 Uluslararası Uzay Kongresi Antalya’da Başlıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Katılacak
Teknolojinin Doğru Adresi..
Tekno Cini - Teknocini.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO CİNİ 'inde saklıdır.