Yusufeli Merkez Viyadüğü, İtme-Sürme Yöntemiyle Yapıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün “çelik orthotropic köprü” olarak projelendirildiğini ve itme-sürme yöntemiyle yapıldığını açıkladı.
Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün Önemi ve Faydaları
Yusufeli Barajı’nın yapımı nedeniyle Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köyün taşındığı bilgisini paylaşan Uraloğlu, viyadüğün 11 Haziran Salı günü trafiğe açılacağını duyurdu. Yeni viyadüğün, Yusufeli ilçesi ile Artvin arasındaki ulaşım mesafesini 15,5 kilometre kısaltarak ulaşım süresini 25 dakika azaltacağını belirtti.
Yapılan Çalışmalar ve Tasarruf
Abdulkadir Uraloğlu, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde kullanılan 7 bin 100 ton çelik ile viyadüğün tamamlandığını ifade etti. Toplam 44 segmentin kaynak işlemlerinin tamamlanarak viyadüğün birleşimini gerçekleştirdiklerini söyleyen Uraloğlu, bu sayede toplam 43 milyon lira tasarruf sağlanacağını vurguladı.
Yolun Güvenliği ve Konforu Artırılıyor
Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün, kış aylarında meydana gelen buzlanma, kaya düşmesi, ve heyelan gibi doğa olaylarına karşı güvenli bir ulaşım sağlayacağını dile getiren Bakan Uraloğlu, trafiğin güvenli hale getirilmesini ve seyahat konforunun artırılmasını sağlayacaklarını belirtti. Bu sayede, Artvin ile yeni Yusufeli ilçesi ve çevre köyler arası güzergahta 16,2 kilometrelik yolun 685 metreye düşeceğini de ekledi.