ROKETSAN Roket Yarışması Aksaray’da Sona Yaklaşıyor 73 Takım Finalde Mücadele Ediyor

TEKNOFEST kapsamında Aksaray’da düzenlenen ROKETSAN Roket Yarışması’nda 73 takım finalde mücadele ediyor. Uluslararası katılımın arttığı yarışma büyük heyecanla devam ediyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ROKETSAN Roket Yarışması Aksaray’da Sona Yaklaşıyor 73 Takım Finalde Mücadele Ediyor

Türkiye’nin uzay ve roket teknolojilerine olan ilgisini artırmayı hedefleyen ROKETSAN tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Roket Yarışması, TEKNOFEST kapsamında Aksaray’da devam ediyor. 7-13 Eylül tarihleri arasında Aksaray Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirilen yarışmaya 2 bin 139 takım başvurdu. Gerekli süreçleri tamamlayan 73 takım, finalde mücadele etme hakkı kazandı.

Uluslararası Katılım ve Öğrenci Başarıları

Bu yılki yarışmada uluslararası katılım dikkat çekiyor. Malezya, Suudi Arabistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan ve Endonezya gibi altı farklı ülkeden toplam 7 takım uluslararası kategoride yarışıyor. Ankara’dan katılan lise öğrencisi Tuğrul Alp Erdoğan, takımlarının 3170 metreye başarılı bir atış gerçekleştirdiğini ve görevlerini yüzde 100 başarıyla tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, yarışmaların uzun süredir devam ettiğini ve bu yıl 2 binden fazla başvuru aldıklarını ifade etti. Öğrencilerin uzay ve roket teknolojilerine olan ilgisinin artmasının hedeflendiği yarışmada, dereceye giren takımlar ödüllerini 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında alacak.

Öğrencilerden Mehmet Ali Fuat Güney, havacılık alanına önemli katkılar sağladıklarını belirtirken, Rahime Şevval Ulutaş ise bilgiyi nesilden nesile aktarma isteğini dile getirdi. Yarışmalar, gençlerin gelecekte Türkiye’nin uzay araçları geliştirmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, haberde hedeflerine ulaşan ve hava-yer mühimmatı olarak kullanılacak stratejik öneme sahip İHA-300 hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Benzer Haberler
Kuzey Kore Yapay Zeka Destekli Füze Geliştirdi
Kuzey Kore Yapay Zeka Destekli Füze Geliştirdi
HAVELSAN’dan Şanlıurfa’da Köy Okullarına ‘Mühendis Çocuk Yollarda’ Projesi
HAVELSAN’dan Şanlıurfa’da Köy Okullarına ‘Mühendis Çocuk Yollarda’ Projesi
HyperX Ekosistemi Oyun Deneyimini Tamamlıyor
HyperX Ekosistemi Oyun Deneyimini Tamamlıyor
Dünyanın en iyi dron pilotları TEKNOFEST Güneydoğu’da yarışacak
Dünyanın en iyi dron pilotları TEKNOFEST Güneydoğu’da yarışacak
Çin’de Üretken Yapay Zeka Kullanıcıları 700 Milyonu Aştı
Çin’de Üretken Yapay Zeka Kullanıcıları 700 Milyonu Aştı
TEKNOFEST Güneydoğu Şanlıurfa’da Başlıyor
TEKNOFEST Güneydoğu Şanlıurfa’da Başlıyor
Teknolojinin Doğru Adresi..
Tekno Cini - Teknocini.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO CİNİ 'inde saklıdır.