Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Rekabet Kurulu İlaç Şirketlerine Para Cezası Verdi

Rekabet Kurulu İlaç Şirketlerine Para Cezası Verdi

admin admin -
38 0

Abdi İbrahim ve GlaxoSmithKline’e Yüksek Cezalar

Rekabet Kurulu’nun yürüttüğü soruşturma sonucunda Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ şirketlerine para cezası verildi. Kurul, şirketlerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri sonucuna vardı.

Cezaların Miktarı

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 33,3 milyon TL , GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise 184,4 milyon TL ceza uygulandı. Bu yaptırımlar, şirketler arasında iş gücü piyasasında çalışan alımı konusunda centilmenlik anlaşmaları yapıldığı ve rekabete aykırı 1xbet mobil ödeme bilgi değişimi gerçekleştirildiği gerekçesiyle verildi.

Kurul Kararında Belirtilenler

Rekabet Kurulu’nun sitesinde yapılan duyuruda, şirketlerin aralarında anlaşma yaparak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri belirtildi. Uzlaşma metinlerinin incelenmesi sonucunda, şirketlerin rekabeti engelleyici eylemlerde bulundukları tespit edildi.

Kararda, GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 33.321.564,11 TL, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ise 184.363.976,71 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Soruşturmanın uzlaşma ile sonlandırılmasına da karar verildi.

İlgili Yazılar