Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İsrail’e Yapılan İHA Saldırısının Ekonomik Maliyeti 1,35 Milyar Dolar

İsrail’e Yapılan İHA Saldırısının Ekonomik Maliyeti 1,35 Milyar Dolar

admin admin -
29 0

İsrail Medyasından Açıklama:

İsrail medyası, İran’ın insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırının İsrail ekonomisine maliyetinin 1,35 milyar dolar olduğunu belirtti. Yediot Aharonot gazetesinin haberinde, eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah’ın değerlendirmelerine yer verildi.

Aminah’ın Değerlendirmesi:

Tuğgeneral Ram Aminah, İsrail’in dün geceki savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1,08 – 1,35 milyar dolar) olduğunu ifade etti. Bu rakamın sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyeti olduğuna dikkat çekti. Yaralanmalar ile füzelerin isabet 1xbet güncel giriş ettiği yerlerde yol açtığı hasarın bu rakama dahil olmadığını belirtti.

İran’ın Saldırıları:

İran’ın İsrail’e 200’den fazla İHA ve balistik füze attığı bilgisi verildi. İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarına karşılık veren İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, bu saldırıların ekonomik maliyetinin yüksek olduğunu ifade etti.

İran-İsrail Gerilimi:

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından gerilim artmıştı. İki ülke arasındaki gerilimin artmasıyla İran, İsrail’e karşı saldırılarını sürdürme kararı almıştı.

İlgili Yazılar