Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cari Açık Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cari Açık Değerlendirmesi

admin admin -
29 0

Şubat Ayında Cari Açık Beklentilerin Altında

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan şubat ayı ödemeler dengesi verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cari açığın şubatta beklentilerin altında gerçekleştiğini ve geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düştüğünü belirtti.

Mayıs 2023 Zirvesine Göre İyileşme

Bakan Şimşek, cari açıkta Mayıs 2023 zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme sağlandığına dikkat çekti. Bu iyileşmenin Orta Vadeli Program’ın etkili olduğunu vurgulayan Şimşek, düşüş trendinin kademeli bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

Kademeli Düşüş Beklentisi

Şimşek, dezenflasyon politikalarının etkisiyle cari açıktaki düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini beklediklerini belirtti. Bu eğilimin, yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in altında gerçekleşebileceğine işaret ettiğini söyledi.

Döviz Rezervi ve Finansal İstikrar

Cari açıktaki azalmanın döviz rezervi birikimine destek sağlarken, aynı zamanda makro finansal istikrar kanalıyla dezenflasyona da destek olacağını belirten Bakan Şimşek, uygulanan politikaların olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını ifade etti.

İlgili Yazılar