Fatih Çintimar: “Maraton, Türkiye’de atletizmin gelişimi için önemli bir organizasyon”
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da, 1976 yılından bu yana gerçekleşen Cumhuriyetimizin en önemli etkinliklerinden biri olan İstanbul Maratonu’nun ülkemizde atletizmin gelişimine önemli katkı sağlayan etkinlikler arasında yer aldığını belirterek, atletizmde uluslararası alanda elde edilen önemli başarılara değindi.
Çintimar, 100’üncü yılımıza girerken depremden hemen sonra ilk defa düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasını Spor Bakanlığı ve İBB ile gerçekleştirdiklerini; tarihinde ilk defa 3 adım atlamada Tuğba Danışmaz adlı kadın atletimizin Avrupa Şampiyonu olduğunu belirterek, 2024’ün başında tarihimizde ilk defa Yürüyüş Dünya Takımlar Şampiyonası yapılacağını ve Olimpiyat’ta yarışacak tüm takımların Antalya’da kota alacağını anlattı.
Avrupa Cross Şampiyonası’nın yine ilk defa Antalya da gerçekleşeceğini söyleyen Çintimar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu organizasyonlarda sadece organizatör ülke değil madalya alan ülke de olacağız. 25 kotanın üstünde olimpiyata katılmayı hedefliyoruz. Son olarak Çin’de yapılan Dünya Üniversite Oyunlarında 9’u Altın 18 madalya kazandık. Bunlar Türkiye’deki atletizmin gelişmesi, büyümesi, belediyelerimizin destekleriyle devam eden çalışmaların sonucunda gelen başarılardı. Aldığımız bir kararla devşirme sporcu kullanmak istemiyoruz. Bu düsturda devam ediyoruz. Aldığımız madalyalar ilerlediğimiz yolun doğruluğunu gösteriyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyada öncü olabilmek için çalışıyoruz. İstanbul Maratonu bunun için önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu gibi büyük organizasyonlara sponsor desteği çok kıymetli. Maratonun isim sponsoru Türkiye İş Bankası’na da ve tüm sponsorlarımıza kıymetli destekleri için teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı kutlu olsun ”ifadelerini kullandı royalbet lisanslı mı
Onur: “Tüm dünyada pandeminin durduramadığı tek maraton olarak anılan İstanbul Maratonu 45. kez koşuluyor”
İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur da, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 45 yaşında bir maratona sahip olmanın önemine değinerek, pandemi dahil 45 yıldır ertelenmeden yapılmış ve aldığı önlemler ile yurtdışındaki federasyonlara ve organizatörlere örnek olmuş başka bir etkinlik bulunmadığını belirtti.
Bu yıl yabancı katılımcı sayısında yüzde 26, 2019’dan bu yana Türk koşucu sayısında yüzde 42 ve aynı dönemde kadın koşucu sayısında yüzde 111 artış olduğuna işaret eden Onur, “Maraton kültürünün sporda önemli bir yeri vardır. 1896’daki ilk olimpiyatlardan bu yana Olimpiyatların son yarışı maratondur. Maraton bitmeden Olimpiyatlar bitmez. Maraton dayanıklılıktır, durmamaktır, ne olursa olsun bitirmektir. Dayanıklıyız, durmayacağız ve ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti için koşmaya devam edeceğiz. 100 yılımız tekrar hepimize kutlu olsun” diye konuştu.