Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Avukat Aykut Yavuz ve Fransızca Youtube Kanalı

Avukat Aykut Yavuz ve Fransızca Youtube Kanalı

haber haber -
14 0

Aykut Yavuz Fransa’da doğup, eğitim yıllarını orda geçirmiş bir akademisyendir

Aykut Yavuz öğrencisini kanser sebebi ile kaybetmesi üzerine ücretsiz bir şekilde Youtube’den Fransızca ders videoları yayınlamaya başlar.

Aykut Yavuz İstanbul’da Fransızca Öğretmenliği bölümünde okurken 11 yaşında Fransızca öğrenmek için hevesli bir kızımıza Fransızca dersi veriyor. Verdiği dersler dışında abi kardeş gibi olan bu ikili bir süre sonra ayrılmak zorunda kalıyor. Annesi Aykut Yavuz’a 11 yaşındaki kızının yorgun olduğunu ve maddi durumlarının derslere imkan sağlamadığını belirterek dersleri sonlandırıyor.

Bunun üzerine Aykut Yavuz son ders için ücret almıyor ve dersini yaptıktan sonra uzun bir süre haber bekliyor. Annesinden 3 hafta sonra yıkıcı haber bir telefon ile ulaşıyor. Aykut Yavuz 11 yaşındaki kız öğrencisinin kanser ile olan mücadelesine yenik düştüğünü öğrenir. Aykut Yavuz duygu ve düşüncelerini şu şekilde izah etmişti, ‘’ Annesi benimle irtibata geçti, telefonda ağlıyordu, kızı kanserden vefat etmişti.

Minik kardeşim artık yoktu, derslerim de yarım kalmıştı. Ben o gün öyle bir şey yapayım ki, ben bu dünyada olsam da olmasam da derslerim sürekli izlensin, yarım kalmasın ve maddi imkânı olmayan insanlar da bu bilgilerden faydalansın istedim.” Aykut Yavuz bunun üzerine Youtube kanalını açar ve A1 seviyesinden ( Temel seviye) başlayarak ders videoları yayınlar. Youtube kanalına ilişkin yorumu şu şekildedir, ‘’ İkinci bir dil öğrenmek isteyenler için tecrübemi paylaşıyorum. Maksat insanlar faydalansın.

Maddi imkânı olmayan, kursa gidecek zamanı olmayan, daha önce başlayıp kursu yarım bırakmış, yaşı ve statüsü ne olursa olsun, her kesim için faydalı olacak dersler küçükten büyüğe, üniversite öğrencisine, yurt dışına gidip iş arayanlara, eğitim göreceklere hitap ediyor.” Bilelim ki her iyilik için karşılık beklenmez. Öyle temiz kalpli insanlar var ki… Seneler öncesinde vefat eden öğrencisi için hiçbir beklenti içinde olmayıp öğrencisinin yarım kalan dersini, yarım kalan hevesini binlerce insanımızda yarım bırakmamıştır. Binlerce insanımıza minik öğrencisinin yarım kalan hevesini yaşatmıştır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir