Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Apple duyurdu

Apple duyurdu

haber haber -
17 0

Apple, App Store üzerinden indirilen iPhone uygulamalarında düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Geçen sene alınan bir kararla, hesap oluşturma özelliği olan uygulamalarda “hesap silme” seçeneğinin bulunması da zorunlu hale getirilmişti.

App Store Uygulama İnceleme Yönergeleri’nin 5.1.1(v) maddesine göre, hesap silme seçeneğini bulmak kolay olmalı. Bazı geliştiriciler teorik olarak hesabı kapatma özelliği sunsa da, uygulamanın içinde tahmin bile edilmeyecek yerlere koyabiliyor. Apple’ın politikasıyla birlikte artık bu işlemi kolaylaştırmak zorunda kalacaklar.

Apple ayrıca, bir hesabı geçici olarak veya tamamen devre dışı bırakma olanağı sağlamanın da yeterli olmadığını ve iPhone kullanıcılarının, kişisel verileriyle birlikte hesabı silebilmeleri gerektiğinin de altını çiziyor.

Apple ile Giriş Yap seçeneği sunan uygulamalarda ise, bir hesabı silerken kullanıcı belirteçlerini iptal etmek için Apple ile Giriş Yap REST API’sinin kullanılması zorunlu.

Apple, hesap silme zorunluğunu getirirken bir yandan App Store’daki güncelliğini yitirmiş uygulamalara da el attı. Uzun bir süre güncelleme almayan aplikasyonlar Apple’ın uygulama marketinden sessiz sedasız kaldırılacak. Şirket, böyle bir durumla karşılaşmak istemeyen geliştiricilere 30 gün içinde güncelleme yapmalarını söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir