Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Akıllı telefon pazarına faturası ağır oldu

Akıllı telefon pazarına faturası ağır oldu

haber haber -
13 0

Akıllı telefon pazarı, son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle ciddi bir krizin eşiğinde. Çip krizi ve pandemi derken şimdi de Rusya-Ukrayna savaşı patlak verdi ve sektörü derinden etkiledi. Hatta savaş öncesi büyük oranda toparlanmaların yaşandığı alanda yeniden düşüşler başladı.

2019’da hayatımıza giren koronavirüsün etkileri günümüzde yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Hatta 2021 yılında akıllı telefon pazarında 5 sene aradan sonra ilk kez büyüme kaydedildi. Ancak Rusya-Ukrayna krizi patlak verdikten sonra oklar yeniden aşağıya çevrildi.

Tabii burada sadece savaştan bahsetmek doğru olmaz. Zira halihazırda enflasyon, koronavirüs ve Çin’deki durgunluk -karantina nedeniyle- gibi etkenler de pazarın gerilemesinde büyük öneme sahip. Counterpoint Research, burada aylık yüzde 4 ve yıllık bazdaysa yüzde 10’luk bir düşüş olduğunu belirtiyor.

Rapora baktığımıza iki etkenin daha çok ön plana çıktığını söyleyebiliriz: Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin‘deki karantina. Bunlar, küresel tedarik zincirini derinden etkiliyor ve akıllı telefonlara olan talebin düşmesine neden oluyor.

Tabii bu böyle devam etmeyecek. Zira Counterpoint makro indeksine göre pazarda bu yaz da düşüşler devam edecek. Ancak bu yılın ikinci yarısından itibaren toparlanmalar başlayacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir