Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD, İsrail’e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı Paketini Onaylamaya Hazırlanıyor

ABD, İsrail’e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı Paketini Onaylamaya Hazırlanıyor

admin admin -
19 0

Washington, İsrail’e Kesintisiz Askeri Desteği Sürdürüyor

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, ABD’nin İsrail’e verdiği askeri desteği kesintisiz şekilde sürdürdüğüne vurgu yapıldı. Biden yönetimi, toplam değeri 1,3 milyar doları bulan yeni bir silah satışı paketine onay vermeye hazırlanıyor.

En Büyük Askeri Desteklerden Biri Olacak

Habere göre, söz konusu satış gerçekleşirse bu, 7 Ekim’den bu yana ABD’den İsrail’e verilen en büyük askeri desteklerden biri olacak. Bu paket, Kongre’de süreci devam eden 26 milyar dolarlık İsrail’e destek paketinden ayrı bir satış olarak kaydedilecek.

Silah Satışı Detayları

Yaklaşık 700 milyon dolarlık 120 milimetre tank mühimmatı, 500 milyon dolarlık taktik araçlar ve yaklaşık 100 milyon dolarlık 120 milimetre havan topunu içeren satışın, İsrail’e teslim edilmesinin aylar alabileceği belirtiliyor.

Kongre Süreci ve Destek Paketi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, İsrail’e ayrı bir yardım yapılmasını öngören tasarıyı açıkladı. Johnson, İsrail’e 26 milyar dolarlık yeni bir destek paketi öngören tasarının kabul edilmesi durumunda Senato’ya gönderileceğini duyurdu. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden, tasarıları imzalamaya hazır olduğunu açıkladı.

İlgili Yazılar