Bakan Kacır, SİPER-2 Çelik Kubbe füzesinin havadayken hedef değiştirerek imha başarısını duyurdu. Türkiye’nin hava savunma teknolojisindeki gelişimi vurgulandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin geliştirdiği çok katmanlı hava savunma sistemi Çelik Kubbe’nin füze kabiliyetlerinin arttığını duyurdu. Bakan Kacır, SİPER-2 füzesinin havadayken hedef değiştirerek başarılı bir atış testi gerçekleştirdiğini belirtti.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Kacır, SİPER-2’yi ‘Çelik Kubbe’nin uzun menzilli kalkanı’ olarak tanımlayarak, füzenin başarısını tebrik etti. Bu gelişme, Türkiye’nin hava savunma alanındaki teknolojik yetkinliklerinin ilerlemesini gözler önüne serdi.
Bakan Kacır, SİPER-2 füzesinin ateşlendikten sonra uçuş sırasında yeni hedefini güncellemesi ve imha etmesinin, Türkiye’nin hava savunma teknolojisindeki gelişimini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Bu başarı, yerli ve milli sistemlerle güçlendirilen katmanlı hava savunma mimarisinin önemini vurguladı.
Kacır, paylaşımında TÜBİTAK SAGE, ASELSAN ve ROKETSAN arasındaki güçlü iş birliğine de dikkat çekti. Savunma sanayiinde tam bağımsızlık hedefiyle çalışan tüm paydaşları gönülden tebrik ettiğini sözlerine ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]